Yeni Yürümeye Başlayan Bebeklerde Nasıl Ayakkabı Tercih Etmeliyiz?

Yeni Yürümeye Başlayan Bebeklerde Nasıl Ayakkabı Tercih Etmeliyiz?

Yeni Yürümeye Başlayan Bebeklerde Nasıl Ayakkabı Tercih Etmeliyiz?

Bakıldığında bebeklerin yürüme yaşı genel olarak bir yaş ve üzeri kabul edilmektedir. Bu durum bebekten bebeğe göre değişen bir durum olmakla birlikte on sekiz aya kadar uzayabilmektedir. Ancak burada dikkat edilmelidir ki bebek on sekiz ayın üzerinde yaş olmasına rağmen hala yürüme zorluğu çekiyorsa fizyolojik bir problem olma ihtimaline karşı doktora kontrol amaçlı gösterilmelidir.

 

 Yürümeye Başlayan Bebekler Nasıl Bir Ayakkabı Giymelidir?

 

 Özellikle on iki ay olarak değerlendirilen yürüme süresince her bebek tabi ki 12. ayda yürüyebilecek diye bir durum söz konusu değildir. Bazı çocuklar on iki ay öncesinde kimisi on dört ya da on beşinci ay içerisinde de yürüyebilmektedir. Birinci yılını dolduran bebek hala yürümüyor ise endişelenmeden sabırla beklenmelidir.

 

 Bebek kendini yürümeye hazır hissettiği anda ebeveynlerin de yardımıyla yürüyebilecektir. Ancak bu noktada dikkat edilmesi gereken bir husus bulunmaktadır. Bebeklerin ayakları bu dönem içerisinde rahat bir şekilde yere basmalıdır.

 

 Bunun temel nedeni ise kolay bir şekilde adım atabilmeleri olarak ifade edilebilir. Bu noktada www.nubebe.com.tr/ilk-adim-ayakkabisi-modelleri sitesine giriş yaparak bebeğinizin ayağına uygun ayakkabıları seçebilir gönül rahatlığı ile çocuklarınız için ilk adım ayakkabısı satın alabilirsiniz.

 

 Rahat ve Saran İlk Adım Ayakkabıları

 

 Bebeğin ayağını rahatça saran hakiki deri ve de sert tabanlı olmayan ilk adım ayakkabısı edinilmesi rahat bir yürüyüş açısından çok önemlidir. Ayrıca sert ve rahatsız edici, sağlıklı olmayan suni ürünleri kullanılması neticesinde ayaklar rahat bir şekilde hareket edememesinden ötürü bebeğin yürüme çabaları boşa çıkabilmektedir.

 

 Ayrıca www.nubebe.com.tr/ilk-adim-ayakkabisi-modelleri adlı siteye giriş yaparak bebeğin yürümeye başladığı dönem baz alınarak temin ilk adım ayakkabısı tercih edilebilmektedir.

 

 İlk Adımını Atan Bebeklerde Ayakkabı Seçimleri

 

 Özellikle ilk adımı atan yaklaşık olarak bir yaşında olan bebek için ayakkabı seçimi belki de anneler için biraz heyecanlandıran ve de bazen geren bir durum olabilmektedir. Bu noktada annelerin rahatlaması gerekmektedir.

 

 www.nubebe.com.tr/ilk-adim-ayakkabisi-modelleri sitesine giriş yapılarak yüzde yüz deri ilk adım ayakkabılarına ulaşılabilir ayrıca uygun fiyat aralığı ile ucuz ve kaliteli ürünler satın alınabilmektedir. Tabi ki ilk adım ayakkabısı seçimi de bir o kadar önemli olmaktadır. Çünkü bebeklerin bu ayakkabıları giymesi ile akıllara acaba ayakkabı rahat mı ya da yere sağlam basabiliyor mu tarzında sorular gelmektedir.

 

 Bebeklerde Özgürce Adım Atabilmesi Neden Önemlidir?

 

 Bebeklerin en önemli dönemleri 0-3 yaş aralığıdır ve hızlı bir şekilde geçmektedir. Bebeklerin gelişimlerinin en üst seviyeye çıktığı bu dönemde emeklemek ve de yürümek çok hızlı bir şekilde geçmektedir. Yürüme dönemlerinde doğru seçilen ilk adım ayakkabısı bebeğin ileri ki yaşlarında yürüme problemi yaşamaması hususunda çok önemli olmaktadır. Özgür bir şekilde yürüyen bebekler daha doğru ve de emin bir şekilde yürümelerini sağlamaktadır.

 

 Yürüme Öncesinde Bebeğe Ayakkabı Giydirilmeli mi?

 

 Uzmanlar tarafından bebekler için yürüyüş öncesi zaman diliminde özellikle evin içerisinde günlük hayatta sert zeminde yürüyebilmeleri için kayma yapmayan çorapların giyilmesi tavsiye edilmektedir.

 

 Genel olarak on ikinci ayın sonunda yürüyen bebeklerin yere basma ve de yürüme ihtiyaçları olduğu için dışarıya çıkıldığında ilk adım ayakkabısı giyilmesi tercih edilmektedir.

 

 Sizlerde www.nubebe.com.tr/ilk-adim-ayakkabisi-modeller adlı siteye giriş yaparak yeni doğan bebekler için en doğru ayakkabı tercihi yapılabilmektedir.

 

 Ayakkabı Giymek İlk Adım Yürümeyi Etkiler mi?

 

 İlk olarak çıplak ayak ile ayakta durabilme ve de yürüyebilme bebekler için çok önemli bir kazanım olmaktadır. Özellikle ayakkabıları erken dönem için giydirmek, ayakkabı için acele etmek ya da bütün gün bebeği ayakkabı ile gezdirmek pek de doğru bir yaklaşım değildir.

 

 Bebek için faydalı olduğu düşüncesi ile farklı farklı ayakkabılar satın almak ya da çorap varken bebeği mümkün mertebe güçlendirmek oldukça faydalı olacaktır. Ancak hafif içe basan durumlarda ya da parmak ucuna basma durumlarda tedavi eden veya etkili olan bir ayakkabı mevcut değildir.

 

 Bebeğe Ayakkabı Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekmektedir?

 

 Dolayısıyla bebeğe ayakkabı alırken önemle dikkat edilmesi gereken şeyler bulunmaktadır;

 

 - Bebek yürümeye başladığı anda ayakkabı giydirmemek daha faydalı olmaktadır. Bu durum denge ve de koordinasyon açısından bakıldığında yürümeye engel olabilmektedir. Daha sağlam bir şekilde denge sağlayabilmek açısından yere daha sağlam basılması gerekmektedir,

 

 - Bebeğin yürümeye başladığı andan itibaren yürüyüş öncesinde yumuşak olan daha çok da kumaş olabilecek yapıda ayakkabılardan yürüyüş ayakkabılarına geçiş yapılması bebek açısından bakıldığında daha faydalı olacaktır,

 

 - Bebeğin ayağına destek verebilecek ayakkabı çeşidini seçebilmek çok önemlidir. Daha çok kaymayan ve sağlam olan hafif ayakkabılar tercih edilmelidir,

 

 - Şayet ilk ayakkabı tercihleri yaz aylarına denk geliyorsa sandalet tarzı ayakkabılar tercih edilmemelidir. Onun yerine takılıp yere düşme gibi durumların önüne geçmek amacıyla önü kapalı olan ancak yan kısımları açık ayakkabılar tercih edilebilir,

 

 Sizlerde www.nubebe.com.tr/ilk-adim-ayakkabisi-modelleri sitesine girerek en sağlam ve kaliteli ayakkabı tercihi yapabilirsiniz. Ayrıca kaliteli, renkli ve de farklı modelleri ile siz değerli müşterilere hizmet etmekten onur duymaktadır.

Etiketler: İlk Adım Ayakkabısı
Şubat 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR