Bebekler Kaçıncı Ayda Ayakkabı Giymeye Başlamalı?

Bebekler Kaçıncı Ayda Ayakkabı Giymeye Başlamalı?

Bebekler Kaçıncı Ayda Ayakkabı Giymeye Başlamalı?

Özellikle bebeğin ayakları üzerinde durabilmesi ve ilk adımları anneleri ve de babaları için oldukça önemli bir an olmaktadır. Ayrıca aile için çok heyecan verici bir durum olmaktadır.

 

 Bebeğin İlk Defa Ayağa Kalkması

 

 Bebeğin ilk olarak ayağa kalkması ile birlikte pek çok aile ilk adım bebek ayakkabısı ve yürüteç satın almaktadırlar. Oysa ki bebekler iki yaşına gelene kadar pek de ayakkabı ihtiyacı duymamaktadır. Genelde doğru bilinen bir yanlış olarak satın alınan yürüteçler bebeklerde yürümeyi hızlandırmamakta aksine yürümeyi yavaşlatan bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır.

 

 Bununla birlikte www.nubebe.com.tr/ilk-adim-ayakkabisi-modelleri sitesine girerek ilk adım bebek ayakkabısı satın alınabilmektedir. Uzmanlar bebeklerin sağlıklı bir şekilde yürümeleri için önemli bilgiler aktarmaktadır.

 

 Bebekler İki Yaşına Kadar Sadece Dışarı Çıkarken Ayakkabı Giymelidir

 

 Ayakta durmaya yeni başlayan bebekler için hemen ilk adım bebek ayakkabısı almak gerek değildir. Bunun nedeni ise bebekler genelde iki yaşına kadar pek de ayakkabıya ihtiyaç duymamaktadır. Özellikle bebeklerin ayak tabanlarının yer ile temas halinde olması bebeklerin ayak kaslarının gelişmesi açısından son derece önemlidir.

 

 Çevrede bilinen doğruların aksine bebeklerin yalın ayak şeklide yürümesi düz taban denilen sorunlara yol açmamaktadır. Aslında en doğu yaklaşım düz bir zeminde altı kaydırmayacak çorap ve de patikler ile yürümeyi sağlamaya çalışmak bebekler açısından en doğru yol olacaktır.

 

 Dışarıya çıkarken bebeklerin ayaklarını sıcaktan ya da soğuktan, yerde bulunan sivri çakıl taşlarından yani tehlikelerden korumak için mevcut bir bebek ayakkabısı gerekmektedir. Bu tarz ayakkabıların mutlak surette ortopedik bebek ayakkabısı olması gibi bir zorunluluk yoktur. Bebekler için doğru ayakkabı seçimi olarak yere temas hissiyatını vermesi, hafif yumuşak olması ve de ayağı sarması yeterli olabilmektedir.

 

 Ayrıca ayakkabının ön tarafının yumuşak ve de geniş olması da önemli bir unsurdur. Özellikle ayakkabı seçiminde ayakkabının ön tarafında bir parmak boşluk yer almalı ancak bebek gelişim çağında olsa da çok da büyük numaralı ayakkabılar tercih konusu olmamalıdır.

 

 6-15 Ay arası Yaş Gruplar için Bebeklerin Yarısı Ayakkabı Değil Yürüteç Kullanmaktadır

 

 Yapılan bir diğer yanlış ise bebeklere hemen yürüteç almak pek de doğru bir yaklaşım değildir. Yapılan araştırmalar neticesinde yürütecin bebeğin yürümesini hızlandırmasından ziyade yavaşlatmaktadır.

 

 Özellikle altı ve de on beş aylık olan bebeklerin anne ve babaların yanlı bilgi sahip olmasından dolayı yürüme problemleri çekmektedir. Bu yanlış bilgiler neticesinde bebekte omurga sorunları, kalça kemiklerinde baskı oluşması, kas gruplarında denge gelişim problemleri gözlenmektedir.

 

  Yaşı İki Olmadan Ayakkabı Bebek İçin Gereksiz Olmaktadır

 

 Özellikle bebeklerde cilt altı yağ dokuları çok fazla mevcut olduğu için yaklaşık olarak iki yaşına kadar düz taban olma izlenimi yaratmaktadır. Fakat bebeklere erken dönemlerde özellikle sert taban ayakkabılar giydirilmesi ayak kavislerinin fiziksel özelliklerini kötü olarak etkilemekte böylelikle düz taban olma ihtimalini arttırmaktadır. Bebekler özellikle yaşları ilerledikçe ayakkabı giyme ihtiyaçları doğmakta bu sayede ayakkabı giymenin önemi ortaya çıkmaktadır.

 

 Bebeklerde İlk Adım Ayakkabı Seçiminin Püf Noktaları Nelerdir?

 

 Önemli bir husus şayet çocuğunuz yanınızda değilse kesinlikle ayakkabı almayın. Çocuklarınızın ayakkabı ölçülerine güvenmek haricinde uygun ayakkabı seçebilmek adına deneme yanılma yöntemi uygulanmalıdır.

 

 Gerekli bilgileri www.nubebe.com.tr/ilk-adim-ayakkabisi-modelleri sitesinden öğrenebilir uygun modelleri ve çocuğunuza uygun olabilecek ölçüleri bulabilirsiniz.

 

 Ayrıca belirtmek gerekir ki çocuğunuza alacağınız ayakkabı için zamanla açılır şeklinde bir algıya düşmemek gerekmektedir. Ayakkabı alındığı zaman rahat olmalıdır.

 

 Bebeklerde İlk Adım Ayakkabı Tercihlerinde İki Yaşın Önemi ve Diğer Önemli Hususlar?

 

 Çoğunuza ayakkabı tercih ederken öğleden sonra satın almayı tercih etmek daha uygun olacaktır. Bunun nedeni ise bebeklerde tıpkı yetişkinler gibi ayakları sabahın erken saatlerinde şişme gözlenebilmektedir. Bu nedenle ayakkabı seçimi genel olarak öğleden sonra yapılmalıdır. Özellikle bebek ayakkabısı seçiminde ayakkabı ayakta bastırılarak seçilmelidir.

 

 Son giyilen numara ayakkabı seçiminde referans olarak alınmamalıdır. Bunun nedeni bebekler çok hızlı bir şekilde büyüdüğü için ayak numaraları hızlı bir şekilde değişebilmektedir. Bununla birlikte her iki ayağın ölçüsü de birbirinden farklı olabilmektedir. Yapılacak denemeler büyük olan ayakkabıya göre yapılması faydalı olacaktır.

 

 Ayakkabıyı satın alırken deneme evresinde çorap ile birlikte denenmesi gerekmektedir. Tabi ki ayakkabı seçiminde seçilen tip de bot tipi ayakkabı olması daha da faydalı olacaktır. Ayrıca bot tipi olanların özellikle ayak bileklerini daha rahat bir şekilde kavrayacağı düşünülmektedir. Ayakkabının tabanı ise yumuşak, esnek ve de bağcıklı olması faydalı olacaktır.

 

 Özellikle Ayakkabını ağırlık olarak hafif olmasından dolayı bebekler daha rahat etmektedirler. Sonuç olarak bebekler yaşamlarının ilk dönemlerinden iki yaşına kadar ki süreç içerisinde ayakkabı giymeye ihtiyaç duymamaktadır.

 

 Bu bağlamda bebek ayakkabısı seçiminde genel olarak bakıldığında iki yaşından sonra ayakkabı almak onların ayak gelişiwww.nubebe.com.tr/ilk-adim-ayakkabisi-modelleri sitesini ziyaret ederek çocuklarınıza en uygun ve de en kaliteli olan ayakkabıları satın alabilirsiniz. Bu durum bebeklerinizin sağlığını olumlu bir şekilde etkileyecektir. Ayrıca çocuğunuzun gelişimine katkı sağlayacaktır.

Etiketler: Bebek Ayakkabısı
Şubat 06, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR