Sıkça Sorulan Sorular

 

İLK ADIM AYAKKABISI NEDİR?

Bebeğinizin 8. aydan sonra yavaş yavaş ayağa kalkması ile birlikte alınması gereken, her yere basışında ayağında olması gereken ve en önemlisi içinin ve dışının tamamen deri olması gereken bebek ayakkabılarıdır.



İLK ADIM AYAKKABILARI NEDEN ÖNEMLİDİR?

Öncelikle ilk adım ayakkabılarının içi ve dışı tamamen gerçek deriden oluşmalıdır. Gerçek deri olmayan yani içerisinde suni deri, sentetik kumaş, plastik barındıran ayakkabılar çocuğun ayak sağlığına çok ciddi zararlar verir. Bu sağlık sorunlarının başında yan basma, taban düşüklüğü, düztabanlık, mantar oluşumu, ayaklarda aşırı terleme, isilik gibi durumlar sayılabilir.



İLK ADIM AYAKKABILARININ ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Deri olmasının yanında ilk adım ayakkabılarındaki en önemli özelliklerin başında topuk kısmının nispeten sert olması gerektiği gelir. Sertlik oluşması için kullanılan ford denilen malzeme bebeklerimizin bileklerini kavrayarak onların dengede durmalarını sağlar, adım atarlarken ayaklarının içe veya dışa basmalarına engel olarak düzgün adım atmalarına yardımcı olur. İlk adım ayakkabısıkullanarak yürüyen bebekler gözle görülür şekilde düzgün adım atarlar ve hayat boyu attığı adımlar sağlıklı olur. Bir diğer özellik ise ayakkabının iç astarının içinde bulunan, ayak çukurunu dolduran süngerimsi yapıdaki pedlerdir. Bu pedlerin konulmasının amacı da henüz bir kıkırdak kıvamında olan ayak tabanının kalıtsal gelen veya sonradan oluşabilecek düztabanlığın önüne geçilmesi yönündedir. Unutmayın, düztaban olan bir kişi çok uzun saatler yürüyemez, hemen yorulur ve ilerleyen yaşlarda kalça kemiği ağrıları baş gösterir. Bunun için en başından önlem alınmasa hayat boyu sağlık sorunu olarak kişilerin karşına çıkar.

 

 

TABANI OLMAYAN AYAKKABILAR İLK ADIM AYAKKABISI SAYILIR MI?

Hayır! Kesinlikle tabanı olmayan, çorapla yürüyor hissi veren, çıplak basıyor hissi veren ayakkabılar ilk adım ayakkabısı değildir. Sektörde 50 yılını deviren bir firma olarak söylüyoruz ki bu tip ürünler çocuk doktorlarının çocuk ayak sağlığı konusunda uzmanlığı olmadan söylenen, tabansız ayakkabı (biz bunlara ayakkabı değil patik diyoruz) üreten ve fahiş fiyatlarla satan firmaları korumak için geliştirilen pazarlama kampanyasından başka bir şey değildir. Bizim savunduğumuz tabanlı ilk adım ayakkabıların en büyük özelliği çocuklarımızın ayak anatomisine uygun, onların hareket kabiliyetini kısıtlamayan standartlarda üretilmiş olması ve onların doğru adım atmalarını sağlaması şeklindedir.



ÇOCUĞUM 1 YAŞINDA VE İÇE BASIYOR. BUNUN İÇİN NE YAPMAM LAZIM?

Öncelikle bebeklerimiz 2 yaşına gelene kadar ilk adım ayakkabısı formatından başka ayakkabı giydirilmemelidir. Sentetik ürün içeren ve dünyanın her yerinde satılan markaların uzak doğuda imal edilen spor ayakkabılarının giydirilmesi çocukların ayaklarına yapılan en büyük kötülüktür. 2 yaşına gelene kadar ilk adım, deri ve çocuk ayak natomisine uygun ayakkabılar giydirilirse 2 yaşından sonra zaten böyle bir sorun ortadan kalkacaktır. Çünkü çocukların ayaklarının yapısı 2 yaşından sonra oturur. Eğer 2 yaşından sonra içe veya dışa basma sorunu, taban düşüklüğü gibi ortopedik sıkıntılar var ise ortopedist tavsiyesi ve reçetesi ile satılan, üretilen yerlerden ayakkabı alınmalıdır.


ÇOCUĞUMUN AYAK NUMARASININ BÜYÜYÜP BÜYÜMEDİĞİNİ VE NE SIKLIKTA BÜYÜDÜĞÜNÜ NASIL ANLARIM?

Bir bebeğin ayakları 8. aydan 1.5 yaşına gelinceye kadar ortalama 4 ayda 1 numara olacak şekilde büyür. Bu durum bebeklerin boy uzama oranına göre değişkenlik gösterebilir. 1.5 yaşından ergenlik dönemine kadar geçen sürede de yılda en az 3 numara olacak şekilde büyüme gösterir.


AYAKKABI NUMARALARI NEDEN MARKALARA GÖRE FARKLILIK GÖSTERİR?

Ayakkabının kesilen derisinin 3. Boyutu kazanması yani ayakkabı olabilmesi için yapılan işleme kalıplama işlemi denir. Bu kalıplar özel sert bir malzemeden oluşur. Türk standartlarına uygun kalıplar Avrupa, Amerika, Uzak Doğu ülkeleri gibi ülkelere göre daha geniştir. Örneğin, üretimi Türkiye’de yapılan 23 numara bir ayakkabının kalıp olarak uzak doğuda imal edilen ayakkabı numarasına karşılığı 24 veya 25 numara şeklinde olacaktır. Deri ve ortopedik ayakkabıların numaraları her zaman çocuğunuzun gerçek ayak numarasını yansıtmaktadır.

 

 

 

UCUZ ÇOCUK AYAKKABISI İLE PAHALI ÇOCUK AYAKKABISI ARASINDAKİ FARK NEDEN KAYNAKLANMAKTADIR?

Çocuk ayakkabısı yapımı oldukça maliyetli ve işçilik isteyen bir süreçtir. Bir ayakkabı meydana gelene kadar AR-GE, model çıkartma, kesim, saya, monta, temizleme gibi proseslerden geçer. Bu süreçte uygulanan işlerimin hepsi ayrı işçilik bedelleriyle hesaplanır. Derinin kalitesi, boyutu, taban ve kullanılan aksesuarların bedelleri hesaplanarak ortaya bir maliyet çıkartılır. Her sektörde olduğu gibi burada da kalifiye işçilik, malzeme kalitesi, derinin iyi yerinin kullanılması bir ayakkabının değerini belli eder. Biz 50 yılı aşkın süredir en kaliteli ürünü müşterilerimize en ekonomik şekilde sunmamın gururunu yaşamaktayız. O yüzdendir ki bizi tercih eden müşterilerimiz yarım asırdır bıkmadan Türkiye’nin dört bir tarafından mağazalarımıza gelmekte, bizi tercih etmektedir.

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR